latinica  ћирилица
11/07/2024 |  13:08 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Округли сто о утицају америчких санкција: Помоћи да се сачувају радна мјеста и инвестиције (ВИДЕО)

Фирме у Републици Српској угрожене америчким санкцијама требају помоћ републичких институција, као и осталих релевантних фактора да сачувају своје бизнисе, бројна радна мјеста, инвестиције и досадашњи реноме, поручили су представници тих фирми на округлом столу у Бањалуци посвећеном овој теми.
Округли сто посвећен утицају америчких санкција на привреду Српске - Фото: РТРС
Округли сто посвећен утицају америчких санкција на привреду СрпскеФото: РТРС

Предсједник Управе Infinity International Group Бојан Вујић изјавио је на овом округлом столу да су америчке санкције угрозиле и инвестиције које су планирали.

- Дакле, не можемо више ићи тим путем, већ да спасимо што можемо у смислу бизниса и радних мјеста - рекао је Вујић.

Директор компаније Проинтер Владимир Перишић истакао је да ова компанија упркос свему жели да задржи своје бизнисе и стручне раднике, и да и даље учествује у озбиљним пројектима.

Директор АТВ-а Срђан Кевац рекао је да би требало доћи до модела спасавања радних мјеста, али и бизниса и будућих послова.

Срђан Шупут из Агенције за банкарство Републике Српске рекао је да ће ова агенција учинити све да помогне привредницима и радницима на овом плану, који су и кредитно изложени, али и томе да банке не угрозе своје пословање.

Скупу присуствују представници привредника, Агенције за банкарство Српске, банака, Инвестиционо-развојне банке Српске, Универзитета у Бањалуци, Адвокатске коморе, Министарства финансија и Пореске управе, Агенције за осигурање Српске и остали учесници.