latinica  ћирилица
10/07/2024 |  17:18 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Универзитету у Источном Сарајеву додијељена Еразмус повеља

Универзитету у Источном Сарајеву додијељена је Еразмус повеља у високом образовању од 2021. до 2027. године чиме је препозната посвећеност Универзитета ка унапређењу квалитета рада и наставе, као и интернационализацији и унапређењу међународне сарадње, посебно у размјени студената и особља и учешћу у међународним пројектима.
Универзитет у Источном Сарајеву - Фото: РТРС
Универзитет у Источном СарајевуФото: РТРС

Ова повеља је основни услов за све високошколске установе које се налазе у земљи учесници програма и желе учествовати у мобилности у сврху учења појединаца или сарадњи ради остваривања иновација и добре праксе у оквиру програма Еразмус плус, наведено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Пријаву коју је у јануару поднио Универзитет у Источном Сарајеву позитивно је оцијенила Европска комисија и тако је Универзитету додијељен овај престижни сертификат.

Еразмус повеља у високом образовању служи високошколским установама као општи квалитативни оквир за активности европске и међународне сарадње које те установе могу спроводити у оквиру програма Еразмус плус.

Начела ове повеље у високом образовању прилагођена су новим нагласцима програма Еразмус плус од 2021. до 2027. година, као што су дигитализација, укључивање и одрживост.

У том погледу неке од најважнијих новости Повеље су одлучност да се допре до недовољно заступљених група у мобилности путем стратегија укључивања, примјена зелене праксе у организацији активности програма Еразмус плус, спровођење дигитализације посредством иницијативе за европску студентску картицу и мобилне апликације Еразмус плус, као и одлучност да се повећа грађански ангажман мобилних студената.