latinica  ћирилица
08/07/2024 |  19:38 ⇒ 20:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Све процедуре поштоване у вези са нашим кадетима у БиХ, бесмислена кампања

Предсједник Александар Вучић изјавио је вечерас да су све процедуре и надлежности поштоване у вези са дефилеом српских кадета у БиХ и нагласио да они никога нису могли да угрозе.
Александар Вучић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Александар Вучић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Додао је да се сваки дан против њега у региону води бесмислена кампања.

- То је због Бећировића и због Жељка Комшића и свих њихових медија који су рекли да је Србија кренула у агресију после српског сабора због учешћа кадета Војне академије на меморијалним скуповима обиљежавања трагедије српског народа на Козари - рекао је Вучић за Пинк.

Истакао је да нажалост медији нису пренијели као вијест то што је и министар спољних послова БиХ Елмедин Конаковић потврдио да је све било у складу са процедуром и надлежностима.

- Па зато што су два дана лагали, два дана обмањују јавност, два дана воде хајку, како ће сада да кажу, извините, ми смо најгори лажови. Сви њихови политичари, сви њихови медији. Знате ли да смо исто тако имали те кадете и 2017. године? На истим тим мјестима. Имамо слике у Чешкој и Аустрији. У Чешкој, Аустрији, Сјеверној Македонији, Грчкој. То је најобичнија ствар и ситница. Ником то ништа не значи, све процедуре смо поштовали и Министарству иностраних послова Босне и Херцеговине упутили ноту - рекао је Вучић.

Истакао је да кадети нису имали ни војне чизме ни војне упртаче и да нису могли никога да угрозе.

- Него је само важно водити кампању против Срба. Ја их питам зашто то радите Бошњацима? Нама не радите ништа. Ништа можете, ни ћете ништа да нам урадите. Што то радите Бошњацима? Што то радите свом народу којег тјерате да мрзи некога без икаквог разлога - нагласио је Вучић.

Подсјетио је да су тако и у Црној Гори рекли како он, Вучић, не да извоз уља у ЦГ, иако су у тој земљи купили 2,2 милиона литара уља више за шест месеци него прошле године.

- А имате само мање а не више становника. И то је ок. Добићете све нормално и кажемо нема никаквих проблема. А не, креће онда: Вучић-Уљанов, велико српска идеологија која се шири преко уља и преко свега другог. Онда текст Вучић долази на Петровдан - то су закључци српског сабора, Бог зна шта ће да ради у Беране. У Беране хоћу да обиђем цркву коју сам обнављао. Не смијем да одем ни цркву да обиђем, као што не смијем да одем у Јасеновац. Зашто је то све тако? И све координисано, наравно, и све из Загреба, погледајте, 500 текстова има ту посљедњих 10 дана - рекао је Вучић.