latinica  ћирилица
08/07/2024 |  18:41 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Сарајевска хистерија због доласка кадета Војске Србије у Приједор (ВИДЕО)

Питомци Војне академије у Београду продефиловали су јуче улицама Приједора уочи обиљежавања 82 године од Битке на Козари, којем су присуствовали на Мраковици. Иако је ријеч о пракси која се баштини већ годинама у склопу његовања традиције ослободилачких ратова и иако су и овај пут испоштоване све процедуре за улазак у БиХ кадета и њихових професора, поједини политичари, невладин сектор, хушкачки медији и разни "експерти" којима закони, очигледно, нису јача страна, у здруженој су сарајевској акцији.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Предњаче два федерална члана Предсједништва БиХ, који су некажњено и већ небројено пута, најригидније погазили Устав и законе, једнострано одлучијући и потпуно игноришући став Републике Српске и српског члана колективног органа.

У Сарајеву драма у наставцима - "Агресија, инвазија, атак на интегритет и суверенитет БиХ" - вриште наслови, саопштења, злонамјерне инсинуације и неутемељене квазианализе. Умјесто да законе и Устав прочитају, јавност обмањују. Највећу галаму подигла су два сарајевска "миротворца" – ветеран у Предсједништву Жељко Комшић и његов саучесник Денис Бећировић. Оптужују, пресуђују и уобичајено, у помоћ призивају међународне протекторе.

Опширније у видеу: