latinica  ћирилица
08/07/2024 |  16:33 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Мјештани Стричића данима без воде (ВИДЕО)

Мјештани бањалучког насеља Стричићи данима су без воде. Осим несташице воде, додатне проблеме им ствара и пут који је у катастрофалном стању, а овај дио Бањалуке често остаје и без струје. Кажу да су били у ситуацији да скупљају кишницу, јер власти, баш као и прошле године, немају рјешње за овај проблем.
Мањача - Фото: РТРС
МањачаФото: РТРС

Мјештани Стричића огорчени су. Кажу да је невјероватно да у 21. вијеку немају воду за пиће и личну хигијену. У обећања надлежних више не вјерују, а о напајању стоке и не размишљају. Без питке воде је посебно тешко када температуре досежу и до 40 степени, па се морају сналазити сами, на разне начине.

- Било је и раније проблема са водом, али у посљедње двије године је незамисливо. Можете ли само замислити како је на плус 40 степени радницима, домаћинима који се баве сточарством и пољопривредом? Они живе без воде у 21. вијеку. Ми немамо три основне ствари за живот - пут, воду и струју. Проблем је то велики, не можете напојити краве, овце, не можете спремити дјецу за школу, а не можете се ни окупати - каже Раде Божић, предсједник Мјесне заједнице Стричићи.

Из Водовода увјеравају да има воде на Мањачи, мјештани тврде другачије. Кажу да је неприхватљиво да оно што је један од основних услова за живот, за њих представља луксуз. Незадовољство су више пута исказали протестима, али то је само краткотрајно рјешење. До сада су воду допремали цистернама, али, како кажу, крајње је вријеме да се дотрајале пумпе промијене и створе нормални услови за живот.