latinica  ћирилица
08/07/2024 |  15:42 ⇒ 16:36 | Аутор: РТРС

Додик упитао Бошњаке: На чему мислите да градите БиХ - на мржњи и непријатељству према Србима?

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упитао је данас бошњачки народ на чему мисли да гради БиХ - на мржњи политичара које је изабрао и на константном непријатељству према Србима, Републици Српској и Србији.
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg) -
Милорад Додик (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg)

- Послије 30 година мислио сам да нема изјаве, става, понашања који ме могу изнова изненадити. И преварио сам се. Хистерија, мржња, злоба, које су посљедња два дана долазиле из Сарајева, превазишле су све до сада виђено - навео је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Он каже да га је поразило одсуство и мрве пијетета и саосјећања према српским жртвама из Другог свјетског рата и грађанског рата у БиХ.

- Искористићу прилику да питам све стране дипломате у Сарајеву: Како сте се осјећали као људи пред толиким изливима мржње? Искористићу прилику да питам бошњачки народ: На чему мислите да градите БиХ? На мржњи политичара које сте изабрали? На константном непријатељству према Србима, Републици Српској и Србији? - упитао је Додик.

Он је истакао да никада никог није мрзио и да жали за сваком жртвом и саосјећа са свачијим болом.

- Ране мога народа највише ме боле и разумијем да и вас највише боле ране вашег народа. Зато се питам, зар је могуће да, послије свега, не можемо пронаћи ни трунку саосјећања и разумијевања једни за друге? - навео је Додик.

Он је нагласио да учествовање кадета Војске Србије у комеморацији жртвама Козаре није било ништа друго него чин пијетета према свим невино страдалима.

- Срамотно је да се на то одговара мржњом и клеветама, умјесто саосјећањем и поштовањем према жртвама које су настрадале због фашистичког терора. Размислите о томе, ако желите истински мир и суживот у Босни и Херцеговини - поручио је предсједник Српске.