latinica  ћирилица
08/07/2024 |  15:32 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Од Пене су се опростили породица, пријатељи, колеге и студенти (ВИДЕО)

На Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву одржана је комеморација поводом смрти дугогодишњег професора овог факултета Уроша Пене, који је преминуо у 65. години након тешке болести.
Комеморација Урошу Пени - Фото: СРНА
Комеморација Урошу ПениФото: СРНА

Од Пене су се опростили породица, пријатељи, колеге и студенти.

Урош Пена је скоро 15 година предавао више предмета на првом и другом циклусу студија Правног факутета Пале. Дао је велики допринос развоју наставно-научног процеса и био омиљен међу студентима.

- Имао је један непосредан однос са њима, један посебан приступ у раду са студентима. Увијек је добијао највише оцјене на студентским анкетама и настојао да своје велико практично искуство рада у органима Унутрашњих послова комбинује са теоријским знањим и то су студенти посебно цијенили - рекао је Горан Марковић, декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Професор Пена обављао је значајне функције у Министарству унутрашњих послова Републике Српске у веома тешком, осјетљивом периоду борбе за очување овог министарства.

- Неко ко је јако добро знао како функционише систем унутрашњих послова, како фунционише Полиција, неко ко је заиста радећи и у органима Унутрашњих послова, а и на државном универзитету се борио за оно што се зове општи интерес - додао је марковић.

Урош Пена је од 1988. године био радно ангажован у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Функцију директора полиције у МУП-у Српске обављао је од 2006. до 2010. године и функцију замјеника директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ од 2010. до 2018. године. Преминуо је у 65. години, а сахрањен је на гробљу у Врбањи.