latinica  ћирилица
08/07/2024 |  12:10 | Аутор: РТРС

Забрана саобраћаја за теретна возила и превоз експлозивних материја

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да је од данас до четвртка, 11. јула, на подручју Подриња и Бирча забрањен саобраћај за теретна возила носивости изнад 3,5 тона и превоз експлозивних материја ради предузимања безбједносних мјера и радњи поводом одржавања комеморативног јавног скупа на том подручју.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Забрана за теретна возила биће на снази у сриједу, 10. јула, на дионицама магистарлних путева Луке-Власеница, Власеница-Коњевић Поље и Коњевић Поље-Братунац, те дионици регионалног пута Братунац-Сребреница, у периоду од 12.00 до 20.00 часова.

У саопштењу се додаје да се забрана односи и на 11. јул у периоду од 5.00 до 20.00 часова на дионици магистралног пута Коњевић Поље-Братунац, те дионицама регионалних путева Братунац -Сребреница - Зелени Јадар и Зелени Јадар-Милићи.

На снази је и забрана превоза експлозивних материја у друмском саобраћају, и то данас од 9.00 до 15.00 часова на дионици магистралног пута Цапарде-Ораовац, а сутра од 15.00 до 22.00 часа на дионици магистралног пута Дрињача-Милићи.

Цјелодневна забрана је одређена за 10. и 11. јул на путним правцима Дрињача-Коњевић Поље-Милићи, Власеница - Луке, Коњевић Поље-Братунац, Дрињача-Братунац, Братунац-Сребреница, Сребреница-Зелени Јадар.

Министарство у сједишту, полицијске управе и станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја, неведено је у овој одлуци министра унутрашњих послова Републике Српске Синише Карана.