latinica  ћирилица
08/07/2024 |  11:30 ⇒ 12:03 | Аутор: sputniknews.com

Орбан: Вјероватноћа да Русија може бити поражена - не постоји

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је у интервјуу немачком издању Билд да му је тешко да замисли да Русија може да буде поражена.
Виктор Орбан (Фото: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV, илустрација) -
Виктор Орбан (Фото: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV, илустрација)

По његовим ријечима, руски предсједник има јасну слику онога што ће се дешавати и како Русија може да побиједи.

- Предсједник Русије Владимир Путин не може да изгуби ако погледате војнике, технику и технологију. Побиједити Русију - то је тешко замислити. Вјероватноћа да Русија заиста може бити поражена - не постоји - рекао је Орбан у интервјуу Билду.

После недавних разговора са Путином и Владимиром Зеленским, Орбан је рекао да ће "наредна два до три мјесеца бити жешћа, него што мислимо".

- Шта ће се десити на фронту у наредна 2-3 мјесеца до избора у САД? Биће много горе. Тамо има много наоружања, а Руси су одлучни. Енергија сукоба и број жртава биће још ужаснији, него што је било у посљедњих седам месеци. Иако је и раније било страшно. Оно што је пред нама је много горе него што мислимо - објаснио је мађарски премијер.

Премијер Мађарске је последњих пар дана посјетио Кијев, Москву и Пекинг, а данас креће и за Вашингтон у нади да ће покушати да издејствује прекид ватре у Украјини.