latinica  ћирилица
07/07/2024 |  17:46 ⇒ 19:10 | Аутор: sputniknews.com

Алкарас изгубио сет, али преживио Француза (ФОТО/ВИДЕО)

Карлос Алкарас, шпански тенисер, пласирао се у четвртфинале Вимблдона побједом над Игом Умбером од 6:3, 6:4, 1:6, 7:5.
Карлос Алкараз (фото: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY) -
Карлос Алкараз (фото: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY)

Алкарас ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела Томи Пол - Роберто Баутиста Агут.

Послије тешког меча и једва изборене побједе против Френсиса Тијафоа,Карлос Алкарас требало је да пред собом има нешто лакши задатак.

Првих неколико гемова текло је у мирном ритму, али се само чекало да Алкарас убаци у "пету брзину" што се догодило у петом гему када је стигао до брејка. Док противник са друге стране није успио да запријети сигурни Шпанац није морао да се мучи и рутински је повео са 1:0 у сетовима.

У другом сету видјело се оно што је могло да се види од почетка турнира, а то је да Карлос има осцилације када игра на трави. Умбер је од старта почео да пријети на сервис шпанског тенисера, а у петом гему имао је и четири брејк лопте, међутим није успио да их искористи.

Дјеловало је да ће Француз озбиљније запријетити, међутим када је било најпотребније Шпанац је поново проиграо најбољи тенис, направио је брејк и повео са 2:0. Потом је дошло до компликација, Умбер је добио трећи сет са чак 6:1, али је Карлитос некако успио да га слови и прође даље.

Американка Медисон Киз није имала среће. Повреијдила се прије него што је сервирала за побједу против Паолини. На крају је завршни резултат био 3:6, 7:6, 5:5.

Киз је узела медицински тајм-аут пре сервис за побједу. Није успјела да освоји гем, хтјела је потом још да настави да игра, али није успјела па је морала да преда.