latinica  ћирилица
07/07/2024 |  13:22 | Аутор: СРНА

Кошарац: Хелез не може нанијети штету Српској, али угрожава БиХ

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез не може нанијети штету нити угрозити Републику Српску, али својим свакодневним дјеловањем и несувислим изјавама и те како угрожава БиХ и додатно урушава крхке унутрашње односе, изјавио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је рекао да Хелез, заслијепљен мржњом према Републици Српској и српском народу, на дневној основи злоупотребљава позицију на којој се налази, дјелујући противзаконито и противуставно.

- Његова ратнохушкачка реторика и пропагирање говора мржње изузетно су опасни, јер стварају алиби радикалним бошњачким круговима за константне вербалне пријетње руководству и изабраним представницима Српске - нагласио је Кошарац за Срну, који је и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Он је навео да је, крајње забрињавајуће што упорно изостаје адекватно реаговање надлежних правосудних институција на Хелеза и сличне појаве.

Кошарац је поручио да Хелез као индивидуа не представља никакву опасност по Републику Српску.

- Ма колико се трудио, не може нас застрашити. Обичан политички циркусант који замајава јавност својим недосањаним сновима о унитарној и ексклузивној бошњачкој БиХ. У том Хелезовом паралелном универзуму, он је командант филџан државице у којој нема ни /предсједника Републике Српске Милорада/ Додика ни Срба нити било чега што носи префикс српски - рекао је Кошарац.

Он је истакао да је у реалности Хелез персонификација свега онога што представља дестабилизујући фактор и пријетњу по мир и стабилност не само у БиХ, него и региона.