latinica  ћирилица
07/07/2024 |  12:53 | Аутор: СРНА

Нешић: Хелезова политичка филозофија је продуковање кризе и сијање мржње

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да је продуковање криза и сукоба, сијање мржње међу народима, уношење немира унутар БиХ, али и нарушавање добрих односа са сусједним земљама, политичка филозофија министра одбране Зукана Хелеза.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је рекао да Хелез од почетка свог мандата шаље пријетеће и ратнохушкачке поруке, те да су Срби огуглали на то и више и не реагују.

- Да се Хелез питао, Републике Српске не би ни било. Он, нажалост, и 30 година након рата, још сања да ће покорити српски народ, избрисати Републику Српску и потлачити Србе као народ - рекао је Нешић.

Он је навео да су Хелезове поруке антидејтонске, те да би било ко из Републике Српске након таквих порука, сносио посљедице од међународне заједнице и био смијењен.

- Хвала Богу, о Републици Српској нити је када одлучивао нити ће када одлучивати. Нажалост, његова жртва јесте бошњачки народ у БиХ који је доведен у ситуацију да је посвађан са свим комшијама и потпуно изолован - рекао је Нешић.

Нешић је подсјетио и на Хелезове приче о руским камповима за војну обуку, те о дроновима самоубицама који се праве у БиХ, а тестирају у Црној Гори, што су и Црногорци демантовали.

- Када министар одбране пласира такве неистините информације које уносе страх и могу довести до инцидената, морате се питати – за чији грош то ради? - упитао је Нешић.