latinica  ћирилица
07/07/2024 |  08:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Очекивано тежак меч, физички сам све боље и боље

Још један тежак меч, ништа мање нисам ни очекивао, знао сам да ће он доћи са самопоуздањем, играли смо у Аустралији, рекао је српски тенисер Новак Ђоковић послије побједе против Алексеја Попирина у трећем колу Вимблдона (3:1).
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN)

- Био је бољи играч у првом сету, а потом сам ја подигао ниво. Било је тешко читати његов сервис. Просто веома изазован меч, ментално такође. Не дозволити губитке концентрације. Овај тај-брејк је један од најбољих које сам одиграо ове године - рекао је Ђоковић.

Ђоковић је додао да и даље има простора за напредак када је физички дио у питању.

- Сваки меч је боље и боље. Кретање, стизање тешких лопти, проклизавање... Дефинитивно сам се осјећао боље сада него у другом колу. Надам се да ће се тако и наставити. Видјећемо - рекао је Ђоковић.

Српски тенисер прокоментарисао је и прекид меча средином другог сета, када је публика прославила пласман фудбалера Енглеске у полуфинале ЕП.

- Претпоставио сам да су пенали. Да ли је Енглеска побиједила на крају? Зато сте остали. Честитке Енглеској. Покушао сам да шутирам пенал, левоног сам, али је Алексеј одбранио - нашалио се Ђоковић.