latinica  ћирилица
06/07/2024 |  22:05 | Аутор: СРНА

Захарова: Америка да се позабави својом изборном катастрофом

Сједињене Државе требало би да се прво суоче са сопственом изборном катастрофом, а након тога да износе мишљење о изборној ситуацији у свијету, поручила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова (фото: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV) -
Марија Захарова (фото: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV)

Она је навела да се епитети којима стручњаци описују шефа Бијеле куће крећу између "ментално нездрав" и "фундаментално неадекватан".

- Можда да прво САД покушају да се изборе са својом изборном катастрофом, а одмах послије можемо чути и њихово мишљење о изборној ситуацији у свијету - рекла је Захарова, коментаришући оцјене САД да избори у Ирану нису били слободи.

Она је подсјетила да су Сједињене Државе већ 1. јула тврдиле да ирански предсједнички избори "нису слободни или поштени" и да "неће довести до фундаменталних промјена Ирана".

- Данас амерички медији цитирају ову изјаву, додајући дискусијама о иранским изборима - написала је Захарова на Телеграму.

Она је навела да су то тврдили, а сада репринтују исти они људи који недјељу дана од предсједничке дебате нису могли да схвате како их то "правично" и "слободно" води изабрани предсједник Џозеф Бајден.

- Половина Сједињених Држава је знала за проблеме још 2020. године, али је све то угушила пропагандна америчких медија. Друга половина земље, која је свих ових година покушавала да одагнала непријатне мисли, била је суочена са реалношћу да је либерална диктатура заробила Америку - истакла је Захарова.