latinica  ћирилица
06/07/2024 |  21:40 | Аутор: АТВ

Новаковић Бурсаћ: Не одустајемо од делегата у Дому народа, у ПДП-у показали да су губитници

Ја сам и даље делегат у Дому народа ПС БиХ, изјавила је Сњежана Новаковић Бурсаћ.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: Уступљена фотографија
Сњежана Новаковић БурсаћФото: Уступљена фотографија

Она је истакла да након жријебања у ЦИК-у процедура није завршена.

- Она је једно финале неколико нелегалних корака. Жријебање је предвиђено Изборним законом, али у моменту када се тамо гдје се врши пребројавање гласова утврди да двије листе или два кандидата имају једнак број гласова - објаснила је Новаковић Бурсаћ за АТВ.

Поновила је да процедура јесте предвиђена, али, међутим ово се никад нигдје није десило да се скоро двије године од проведених избора, и од непосредних и посредних у Народној скупштини, ЦИК понио као извршилац овакве нелегалне процедуре, Суд као помагач, а све на основу наредби одређених кругова из међународне заједнице.

Нагласила је да је ПДП у овом случају жртва и да се кроз овај процес испрљао.

- Односно, још једном су показали да су спремни на све заједно са СДА, ДФ-ом и СДС-ом. Још једном су показали да су губитници које ће народ одстранити из политичког ткива - нагласила је Новаковић Бурсаћ.

- Годину и по траје покушај да се искриви воља, односно да се призна тај, наочиглед цијелог свијета, неважечи листић. При примјени и Закона и правила провођења посредних избора тај листић је неважећи. То су констатовали, заједно са посланицима већине, и посланици СДС-а и посланици Странке за правду и ред који су били дио Комисије за избор и именовање. Међутим, то се не уклапа у замисли како треба изгледати политичка сцена, оних неких који би да је креирају умјесто народа - додај је Новаковић Бурсаћ.