latinica  ћирилица
05/07/2024 |  15:16 ⇒ 15:24 | Аутор: СРНА

Наредних дана веома топло, температура до 36 степени

У Републици Српској наредних дана ће бити сунчано и веома топло вријеме са темоературом и до 36 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано и топло - Фото: РТРС
Сунчано и топлоФото: РТРС

Сутра ујутру је уз ријеке и по котлинама понегдје могућа пролазна магла. Током дана ће бити претежно сунчано и веома топло уз умјерену облачност која ће се ширити од запада преко сјевера ка истоку, док ће у осталим предјелима бити сунчано током цијелог дана.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 18, а дневна од 29 до 34 степена Целзијусова.

У недјељу, 7. јула, ујутру и прије подне биће сунчано. Послије подне ће бити веома топло уз наоблачење са запада које ће се ширити ка свим предјелима и понегдје изазвати кишу или пљусак, претежно на западу.

У Семберији и Херцеговини биће више сунчаних периода.

Јутарња температура ваздуха биће од 13 до 20, а дневна од 31 до 36 степени Целзијусових.

У понедјељак, 8. јула, биће претежно сунчано и веома топло уз дневни развој облачности. Током поподнева су могући краткотрајни пљускови само у брдско-планинским предјелима на југоистоку и југозападу.

Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 22, а дневна од 31 до 36 степени Целзијусових.

У уторак, 9. јула, биће претежно сунчано и вруће уз дневни развој облачности. Послије подне је могућа киша или пљусак у Херцеговини, претежно у вишим дијеловима и у брдско-планинским предјелима на југозападу.

Јутарња температура ваздуха биће од 16 до 23, а дневна од 32 до 37 степени Целзијусових.