latinica  ћирилица
05/07/2024 |  12:09 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

ОСТА ВРС: Хелез Српску и српски народ не може испровоцирати

Министар одбране БиХ Зукан Хелез, освједочени непријатељ Републике Српске и српског народа поново покушава да запали ватру у БиХ, поново провоцира, пријети и вријеђа, наводи се у саопштењу Организације старјешина Војске Републике Српске .
Војска Републике Српске, организација старјешина - Фото: РТРС
Војска Републике Српске, организација старјешинаФото: РТРС

- Није схватио, да он Републику Српску и српски народ не може испрповоцирати, не може уплашити и не може увриједити толико снажно колико је снажна воља Републике Српске и српског народа да чува и сачува своју слободу, своју имовину, своје институције и свој опстанак на овим просторима, у складу са Дејтонским мировим уговором, Уставом БиХ и Уставом Републике Српске, у условима мира, на демократским принципима и кроз конструктиван дијалог три конститутивна народа и два ентитета - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје, да Хелезоу у његовим намјерама, нико неће помоћи, те да ће тога постати свјестан прије или касније, али у међувремену, нанијеће велику штету могућој будућности БиХ и њених народа.

- Република Српска и српски народ су створили све потребне претпоставке да сами одлучују о својој судбини, уколико други не желе да разговарају о заједничкој будућности. Зукане, ако ти нису рекли, свијет се убрзано и радикално мијења и много тога се промијенило. Оружане снаге БиХ нису твоје, ти немаш надлежност над намјенском индустријом у БиХ, ти немаш право никоме да пријетиш. Када се пробудиш, може бити касно, на несрећу свих у БиХ - додаје се у саопштењу.

Наводе да, Хелезове пријетње, "пеницилином" су, као и све његове досадашње пријетње и ратнохушкачки поклици још једна непотребна провокација без икаквих резултата.

- Ако те заиста занимају савремене ваздухопловне технологије, онда си могао, о трошку БиХ, отићи јуче на Пасуљанске ливаде и видјети како функционише "Комарац 2". Тамо би био дочекан као прави министар сусједне и пријатељске земље, без обзира што у БиХ шириш мржњу и пријетње према српском народу и Републици Српској. Запамти, мир и стабилност, демократски и конструктивни дијалог немају алтернативу - наводи се у саопштењу.