latinica  ћирилица
05/07/2024 |  11:30 | Аутор: РТРС

Бањалука: Ухапшена два лица, одбила да се тестирају на дрогу

Полиција у Бањалуци ухапсила је лице из овог града и једно из Лакташа која су приликом контроле возила којима су управљали одбила да се тестирају на присуство дроге у крви.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

Ухапшено је лице из Бањалуке Г.Ж. које је управљало возилом фолксваген и лице из Лакташа С.В, које је возило фијата, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.

Надлежној полицијској станици јуче иза поноћи око 2.30 часова, оштећено лице пријавило је да је на паркингу у Бањалуци непознато лице оштетило, односно запалило његово возило ауди.

На лицу мјеста извршен је увиђај, а о свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Полиција у Бањалуци предузима мјере и радње с циљем расвјетљавања кривичног дјела оштећење и одузимање туђе ствари и откривању извршиоца.

У оквиру акције "Плантажа 2024", бањалучка полиција пронашла је и изузела четири ПВЦ саксије са четири стабљике индијске конопље.

О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се предузму неопходне мјере и радње с циљем идентификовања извршиоца кривичног дјела недозвољена производња и промет дроге.

На подручју Полицијске управе Бањалука евидентирано је пет кривичних дјела, три нарушавања јавног реда и мира и 10 саобраћајних незгода, у којима су два лица задобила повреде.