latinica  ћирилица
03/07/2024 |  10:42 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

Акција "Плантаже 2024": У Козарској Дубици пронађен засад индијске конопље (ФОТО)

Полицијски службеници Полицијске станице Козарска Дубица поступајући по плану акције "Плантажа 2024" лишили су слободе лица Д.Л. и С.Б. из Козарске Дубице и претресом пронашли засад индијске коноље и зелену биљну материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.
Пронађен засад индијске конопље, Козарска Дубица (фото: ПУ Приједор) - Фото: РТРС
Пронађен засад индијске конопље, Козарска Дубица (фото: ПУ Приједор)Фото: РТРС

Претресом стамбеног објекта који користи Д.Л. пронађена је ПВЦ посуда са четири замотуљка зелене биљне материје која својим изледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне бруто масе око 92 грама, док је претресом стамбеног објекта који користи С.Б. пронађен и одузет већи број ПВЦ врећица и стаклених тегли у којима се налазила зелена биљна материја која својим изледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне бруто масе око 7.490 грама, 45 стабљика индијске конопље у саксијама, мрвилица, дигитална вага, пушка М48 и 19 комада метака.

Уступљена фотографија

Такође истог дана у оквиру акције "Плантажа 2024" од два лица из Козарске Дубице одузета је зелена биљна материја која својим изледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне бруто масе 17,9 грама.

Уступљена фотографија

У току је рад на комплетирању предмета након чега ће се Окружном јавном тужилаштву Приједор против Д.Л. и С.Б. доставити извјештај за почињено кривично дјело "Неовлаштена производња и промет опојних дрога", док се осумњиченом С.Б. на терет ставља и кривично дјело "Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја".