latinica  ћирилица
01/07/2024 |  15:11 ⇒ 15:11 | Аутор: СРНА

У уторак сунчано и веома топло, послије подне киша и пљускови

У Републици Српској и Федерацији БиХ у уторак се очекује претежно сунчано и веома топло вријеме, а у послијеподневним часовима наоблачење са повременом кишом, пљусковима и грмљавином, те могућим локалним непогодама.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

У првом дијелу дана биће претежно сунчано и веома топло, а у послијеподневним часовима на сјеверозападу се очекује наоблачење уз повремену кишу и пљускове са грмљавином које ће захватити сјеверне крајеве и премјештаће се ка истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Могуће су локалне непогоде уз јак до олујни вјетар, јаче падавине у кратком периоду и мјестимичну појаву града биће најизраженије у широј регији око Саве, док на југу и југоистоку остаје суво до краја дана.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, јужни и југозападни, послије подне у скретању на сјеверозападни, а на сјеверу у послијеподневним и вечерњим часовима пролазно јак до олујни удари.

Дневна температура ваздуха биће од 30 до 36, у вишим предјелима од 26 степени Целзијусових, док се у вечерњим часовима очекује пад температуре од сјеверозапада.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница 19, Чемерно 25, Хан Пијесак 27, Калиновик, Кнежево и Ливно 28, Соколац 29, Сребреница и Дрвар 30, Мркоњић Град, Србац, Градачац, Сански Мост и Тузла 31, Добој, Зворник, Нови Град, Приједор, Бањалука, Требиње, Билећа, Шипово и Широки Бријег 32, Бијељина, Бихаћ, Бугојно и Сарајево 33, Рудо 34, Фоча, Неум и Зеница 35, Вишеград 36, Мостар 38 степени Целзијусових.