latinica  ћирилица
29/06/2024 |  15:46 ⇒ 15:54 | Аутор: РТС

МСП: Напад на дипломатско представништво Израела, али и Србију

Напад на припадника Жандармерије Србије који је обезбјеђивао Амбасаду Израела у Београду је истовремено напад на дипломатско-конзуларно представништво земље са којом Србија његује пријатељске везе, али и напад на Србију, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.
Напад у Београду (Фото: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs) -
Напад у Београду (Фото: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/bs)

- Србија ће имату нулту толеранцију према тероризму и свакој врсти екстремизма, и наставиће да, као и до сада, гарантује неповредивост страних мисија, у складу са Чланом 22, Бечке конвенције о дипломатским односима. Увјерени смо да ће наши надлежни државни органи ефикасно и до краја расвијетлити околности и мотиве напада - наводи се у саопштењу министарства.

Министарство спољних послова Србије је, овим поводом, у комуникацији са Министарством иностраних послова Израела и дипломатама те земље у Београду, којима ће пружити сву потребну помоћ и подршку.

- Рањеном припаднику српске Жандармерије, који је херојски обавио своју дужност, јавно захваљујемо, честитамо на храбрости и желимо брз опоравак - наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.