latinica  ћирилица
27/06/2024 |  14:04 ⇒ 15:50 | Аутор: РТРС

Дан града Добоја: Уручени амблеми и признања најбољим ученицима (ФОТО)

Поводом Дана града Добоја на свечаној академиији уручени су амблеми града и признања најбољим ученицима.
Добој (фото: x.com/Vlada_Srpske) -
Добој (фото: x.com/Vlada_Srpske)

Амблеми града Добоја, уз износ од по 3.000 КМ уручени су Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља за изузетан допринос у унапређењу и очувању здравственог система и Градској организацији Црвеног крста за изузетна залагања у области хуманитарног рада.

Новчана награда од по 3.000 КМ, поводом Дана града - 28. јуна, уручени су Српској православној црквеној општини Добој, Меџлису исламске заједнице, Жупи Пресветог срца Исусовог и Јеврејској општини у овом граду.

Новчани износ додјељује се за допринос у очувању традиције и културе на подручју града Добоја.

Уручена су признања ученицима генерације средњих и основних школа Добоја.

Анђела Мићић је ученик генерације и носилац дипломе "Вук Караџић" у добојској Основној школи "Вук Стефановић Караџић", Борис Цвијановић у Основној школи "Свети Сава" у Добоју, Лејла Чворић у добојској Основној школи "Доситеј Обрадовић", Емина Хасић у Основној школи "Петар Кочић" у Сјениној Ријеци, Хелена Панић у Основној школи "Петар Петровић Његош" у Бољанићу.

Међу награђеним су и Бојана Васић најбољи ученик у Основној школи "Ђура Јакшић" из Подновља, Анђа Савић - у Основној школи "Озрен" из Пакленице, Марија Тодоровић - у Основној школи "Радоје Домановић" у Осјечанима, Драган Борош - у Основној школи "Милан Ракић" у Буковици Великој, те Сара Ђерић - у Основној музичкој школи "Маркос Португал" у Добоју.

У оквиру средњих школа, Марко Ковачевић ученик је генерације у Гимназији "Јован Дучић", Неда Јотановић у Медицинској школи.

У Саобраћајној и електро-школи, у оквиру занимања четвртог степена ученик генерације је Слађан Стевановић, а за занимања трећег степена Дејан Бијелић.

У Техничкој школи, у оквиру занимања четвртог степена ученик генерације је Марија Никић, а за занимања трећег степена Дејан Илић.

У Економској школи, у оквиру занимања четвртог степена ученик генерације је Кристина Савић, а за занимања трећег степена Јована Видаковић.

У Угоститељској и трговинској школи, у оквиру занимања четвртог степена ученик генерације је Андреа Панчић, а за занимања трећег степена Далила Смајић.

Признања су уручена на свечаној сједници поводом Дана града којој су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов.

Предсједник Српске поручио је да је Добој град који се развија и који увијек може рачунати на помоћ републичких институција у реализацији важних пројеката који ће допринијети бољем животу грађана.

Додик је истакао да је Добој као град од кључне важности за Републику Српску у смислу доприноса толерантном и мирном животу, привредног развоја, али и инфраструктурних и осталих важних пројеката.

- Заједно чинимо да се у Добоју рјешавају инфраструктурни и остали проблеми као предуслов да људи овдје добро живе и имају више радних мјеста. Поносан сам на капитални пројекат изградње нове болнице, која ће бити отворена 4. септембра. То ће к.к у обраћању на свечаној академији поводом Дана града Добоја.

Као посебно важан сегмент и печат града Добоја, он је навео одлуку локалних власти да граде станове за младе брачне парове, у чему овај град може бити примјер другима.

- Додјела кључева за станове избјеглим и расељеним лицима је највећи пројекат не само у Српској, него и у БиХ. Синергија која је створена између различитих нивоа валсти и одговорних лица допринијела је томе да данас можемо да предамо кључеве људима који то дуго чекају. Увијек се осјећам постиђено што то није прије урађено, али друштво је одговарало на те захтјеве свих претходних година - истакао је Додик.