latinica  ћирилица
27/06/2024 |  13:07 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Добој иде крупним корацима напријед; Реализовани велики пројекти

У Добоју су реализовани веики пројекти захваљујући одличној сарадњи града са републичким институцијама, а све то показује да Добој иде крупним корацима напријед и да нема намјеру да стане, изјавила је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.
Добој (фото: x.com/Vlada_Srpske) -
Добој (фото: x.com/Vlada_Srpske)

- Без те сарадње и без велике мобилности и средстава, али добре воље и активизма, није могуће реализовати велике пројекте - додала је Цвијановићева.

Истиче, да би се разумјеле потребе локалне заједнице, потребно је имати активну локалну власт.

- Таква власт је у Добоју. Гледајући стратешки развој Републике Српске, знамо да Добој и по свом географском положају и свему ономе што носи са собом, има велике капацитете и то требамо да искористимо за неко будуће вријеме - рекла је Цвијановићева у Добоју, гдје присуствује свечаној академији поводом Дана града.

Она је навела да је у Добоју много тога урађено у економском, али инфраструктурном смислу, попут саобраћајне и комуналне инфраструктуре и реновирања школа.

Цвијановићева је честитала руководству Добоја и становницима Дан града, као и свим добитницима градских награда и признања чији ангажман је препознат, те додала да је поносна на јако добру сарадњу са невладиним сектором.

- Сви заједно служе бољем разумијењу, прављењу бољег амбијента, али чрвшћих веза и са Владом Републике Српске - наводи Цвијановић.