latinica  ћирилица
25/06/2024 |  11:25 ⇒ 11:26 | Аутор: СРНА

Нешић: Рамо Исак своју страначку пјесму може да пјева само на 23 одсто територије БиХ

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак пјесму из свог страначког спота у којој се наводи да је спрема његова армија, може да пјева само на 23 одсто територије БиХ коју контролишу Бошњаци.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је рекао да је видео странке "Снага народа", чији је Исак предсједник, објављен на друштвеним мрежама и платформи "Јутјуб", још једном показује намјере бошњачких политичара, које су у овом случају видљиве и јасно изречене, а то је да не постоји Република Српска и српски народ на њеној територији.

Према његовим ријечима, "Тик-ток" Рамо нити има армију, нити му двојица статиста у страначком споту ратни командант муслиманских снага у Сребреници Насер Орић и бивши начелник Главног штаба такозване Армије БиХ Сефер Халиловић нешто вриједе.

- Да је среће и правде они би данас били у неком затвору због злочина које су починили у прошлом рату. Међутим, српска суза нема родитеља, српска жртва не заслужује поштовање разних центара моћи, а самим тим нема одговарајуће правне казне за оне који су починили злочине над српским становништвом - нагласио је Нешић за Срну.

У споту "Снага народа", осим Раме Исака, појављују се и његова два сина Арнел, који је посланик у Представничком дому федералног Парламента и Русмир који је директор Казнено-поправног завода Зеница, те Орић и Халиловић.

У пјесми "Снага народа" наводи се да "има довољно патриота, који, ако се деси рат, могу да бране земљу", те да је "спремна армија Раме Исака".

Централна изборна комисија БиХ покренула је истрагу по службеној дужности против странке Снага народа, чији је предсједник Рамо Исак, због објављеног видеа за који се сматра да садржи елементе преурањене кампање, рекла је предсједница ЦИК-а Ирена Хаџиабдић.