latinica  ћирилица
19/06/2024 |  20:46 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

У Казању почела и такмичења у пливању; Наступали и пливачи из Српске (ВИДЕО)

У Казању су данас почела и такмичења у пливању, која су привукла велику пажњу. У финалним тракама пратили смо и наступе пливача из Српске.
Пливачи из Српске - Фото: РТРС
Пливачи из СрпскеФото: РТРС

Пливачи из Републике Српске првог дана такмичења остварили су резултате у складу са могућностима.

Троје их је прошло јутрошење квалификације, док су штафете 4 пута 100 метара слободним стилом, аутоматски избориле пласман у финале.

Мушка штафета у саставу Алексеј Видовић, Реља Граховац, Стефан Пуришић и Борис Шарић освојила је пето мјесто. Злато су освојили Руси, испред Бразилаца и Бјелоруса.

Дјевојке су такође наступиле у финалу, Анастасија Тепић, Марија Љубојевић, Никола Копања и Милана Лукић, завршиле су такође као пете.

Неприкосновене су биле Рускиње, друге је била штафета Бразила, а трећа Јужна Африка

Млада Анастасија Тепић наступила је у финалу трке на 400 метара слободно гдје је заузела осмо мјесто у времену, пет минута, једна секунда 64 стотинке. Побиједила је Рускиња Диакова, испред Ксеније Мишарине.

У финалу трке на 200 метара леђно, двојица наших пливача. Андреј Кресојевић освојио је седмо, а Андереј Чолић осмо мјесто. Очекивано, славио је јуниорски свјетски рекодер Рус Мирон Лифинцев и то у времену минут 56 секунди 61 стотинка.