latinica  ћирилица
18/06/2024 |  18:35 ⇒ 18:36 | Аутор: СРНА

Кошарац: Брука и срамота за државу која за себе каже да је свјетска сила и бастион демократије

Нови сет америчких санкција није ништа друго до наставак суманутих притисака на Републику Српску како би се њено политичко руководство дисциплиновало, а економија ослабила, нагласио је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: Уступљена фотографија
Сташа КошарацФото: Уступљена фотографија

- Нове санкције уведене су по истој матрици као и досадашње - неосновано, правно неутемељено и неправедно - рекао је Кошарац за Срну поводом увођења америчких санкција за седам субјеката, те власника Инфинити групе Ђорђа Ђурића и генералног директора компаније "Калдера" Миленка Чичића.

Нисмо изненађени, нагласио је Кошарац, јер шта друго очекивати од извјештаја освједоченог србомрсца Мајкла Марфија!?

- Цијели амбасадорски мандат протраћио је на манипулативно изношење ноторних неистина, инсинуација и сулудих оптужби на рачун Српске, њеног руководства и предсједника Додика. Не дао Бог да нас он хвали! То би значило да смо издали интересе Српске и њених грађана - поручио је Кошарац.

Нове санкције, навео је он, искључиво треба посматрати као типични наставак америчке хегемоније и опсесивне жеље да се обрачуна са Српском и слободарским духом српског народа, који се не повинује каубојској чизми САД.

- Брука и срамота за државу која за себе каже да је велика свјетска сила и бастион демократије - закључио је Кошарац.