latinica  ћирилица
18/06/2024 |  09:07 ⇒ 10:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Мбапе поломио нос, мораће да носи маску

Капитен фудбалске репрезентације Француске Килијан Мбапе прикључио се током ноћи тренинг кампу националног тима, пошто неће морати да оперише нос, преноси Екип.
Килијан Мбапе (Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL) -
Килијан Мбапе (Фото: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL)

Мбапе је поломио нос током синоћњег меча против Аустрије у првом колу групе Д на Европском првенству у Њемачкој.

Француска је синоћ у Диселдорфу побиједила Аустрију резултатом 1:0, а капитен "триколора" је у финишу меча поломио нос, пошто је главом ударио у раме противничког фудбалера Кевина Дансоа.

Француском фудбалеру је указана помоћ на терену, али је он морао да напусти игру. Мбапе је током ноћи био на прегледу у болници у Диселдорфу.

- Мбапе се вратио у камп француске репрезентације. Капитену Француске је помогло медицинско особље и доктор Франк ле Гал, који је послије додатних прегледа утврдио да се ради о прелому носа. Мбапе ће да буде на лијечењу неколико дана, али у блиској будућности неће морати на операцију. Мбапеу ће бити направљена маска за нос како би капитен Француске могао да се врати такмичењу послије лијечења - саопштио је Фудбалски савез Француске.

Мбапе се током ноћи огласио на друштвеним мрежама.

- Имате ли идеју за маску? - написао је Мбапе на друштвеној мрежи Икс.

Екип наводи да је капитен француске репрезентације неизвјестан за меч другог кола групе Д на ЕП против Холандије, који је на програму 21. јуна.