latinica  ћирилица
15/06/2024 |  09:57 ⇒ 11:44 | Аутор: РТРС

Акција "Сточар": Ухапшене двије особе

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијских управа Приједор и Мркоњић Град, реализовали су оперативну акцију кодног назива „Сточар“ усмјерену на расвијетљавање више крађа и 14. јуна 2024. године лишили слободе лица Р.К. и Р.М. оба из Бањалуке, саопштено је из ПУ Бањалуке.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Наведена лица сумњиче се да су у периоду од 20. маја до 13. јуна 2024. године на подручју Бањалуке, Приједора и Мркоњић Града починила више крађа, те да су оштећеним лицима причинила материјалну штету од око 5.000 КМ, наводи се у саопштењу.

На основу наредбе Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, 14. јуна 2024. године, на подручју Бањалуке извршен је претрес куће, помоћних објеката и покретних ствари које користи лице Р.К., којом приликом је пронађена и одузета ситна стока (теле и јагњад), грађевинска машина, грађа и цемент, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела.

У току је криминалистичка обрада наведених лица, а све мјере и радње предузимају се под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Након комлетирања и документовања предмета против лица Р.К. и Р.М. биће поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима.