latinica  ћирилица
15/06/2024 |  08:07 ⇒ 11:46 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Хелез врши притисак на Суд БиХ да ПДП добије делегата

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Радован Ковачевић изјавио је да се Зукан Хелез моли Богу да ПДП-а добије делегата у Дому народа, јер је то одлука против СНСД-а, што значи против Републике Српске и против Срба које су само и потребне бошњачким политичким представницима.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је изјавио за Срну да Хелез апелује и врши притисак на Суд БиХ да донесе одлуку којом ће бити омогућено да ПДП добије делегата, што је, како сам Хелез признаје, у корист БиХ, а против СНСД-а.

- Када Хелез каже да "моли Бога и институције да донесу одлуку у корист ПДП-а", он мисли на Суд БиХ и ЦИК. Из ЦИК-а су га већ послушали и донијели одлуку на коју нису имали право. СНСД је уложио жалбу и вјерујемо да ће она бити уважена и да ће се препознати оно што је потпуно јасно, а то је да се ради о неважећем гласачком листићу, да се ради о томе да је неко хтио да поручи да га ПДП не занима, јер је прекрижио цијели листић ПДП, а никако се не ради о томе да је неко имао намјеру да подржи листу ПДП-а. Међутим, упркос свим тим аргументима из ЦИК-а су поступили другачије - нагласио је Ковачевић.

Он је истакао да је Хелез, који сада врши притисак на Суд БиХ, само дио политичког процеса и уједињене борбе дијела међународне заједнице, политичког Сарајева и опозиције из Републике Српске против права, правде и народне воље Републике Српске.

- За њих су добре и прихватљиве само оне одлуке које су усмјерене против Срба и Републике Српске. Њих не занима ни демократија, ни воља народа Републике Српске која је јасно изражена на начин да је СНСД убједљиви побједник протеклих општих избора и да, заједно са својим партнерима, има изборни капацитете да има предсједника Републике, српског члана Предсједништва БиХ, највећи број посланика у Представничком дому и четири делегата у Дому народа Парламентарне скупштине - рекао је Ковачевић.

Он је истакао да су људи из опозиције спремни да поново буду супростављени вољи народа Републике Српске.

- Оно што је веома битно јесте то што видимо да се они већ нуде, отворено признавши да су спремни поново да буду они који ће као израз мањинске воље бирача одмах да крену у рушење већинске воље народа Српске, а самим тим и у рушење Савјета министара, и како Хелез каже, да онда имају већину у Представничком и у Дому народа - нагласио је Ковачевић.

Ковачевић је указао да би онда бошњачки политички представници, уз свесрдну помоћ опозиције из Српске, могли да усвајају законе који су по вољи Бошњака и Зукана Хелеза, који је отворено рекао да је његова жеља да Републике Српске нема и да би за Србе најбоље било да сами оду из БиХ да их не би стигла судбина "Олује".

- То је нешто што се никада неће догодити, а људи из опозиције Републике Српске нека виде да ли је то њихова страна. Наша сигурно није, јер наша страна остаје само и искључиво Република Српска и српски народ - поручио је Ковачевић.