latinica  ћирилица
11/06/2024 |  22:34 ⇒ 22:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Преминуо мушкарац који се запалио испред зграде владе Хрватске

Мушкарац који се данас запалио на испред зграде владе Хрватске на Тргу Светог Марка у Загребу преминуо је вечерас од задобијених повреда, саопштено је из КБЦ "Сестре милосрднице".
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

Он је био збринут на одјељењу за интензивну његу на Клиници за трауматологију КБЦ-а, након што је хоспитализован због опекотина четвртог степена по цијелој површини тијела.

Начелник Клинике Динко Видовић саопштио је након хоспитализације мушкарца да је ријеч о човјеку рођеном 1967. године и да је довезен у стању животне угрожености, пренио је портал Индекс.

Након инцидента хрватска влада је саопштила да су сви њени чланови потресени случајем.

- Сви смо, наравно, потресени вијешћу да се човјек самозапалио на Тргу Светог Марка. Полиција и све надлежне службе хитно су реаговале како би повријеђеној особи што брже била пружена помоћ - рекао је портпарол владе Марко Милић.

Додао је да је у тренутку инцидента премијер Хрватске Андреј Пленковић био на састанку са министрима финансија и привреде и да су чим су чули шта се дешава одмах изашли испред Банских двора на мјесто несреће.

Мушкарац се јутрос, послије 9.00 часова запалио на Маркову тргу, гдје се налазе Хрватски сабор и зграда владе, ван ограде која окружује трг.