latinica  ћирилица
11/06/2024 |  15:08 ⇒ 15:52 | Аутор: РТРС

Додик: Смјена Лагумџије, Конаковића и Бећировића, па тек онда разговори (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да очекује смјене кључних људи који су тајно, илегално и кршећи Устав БиХ учествовали у активностима усвајања резолуције о Сребреници и да је то минимум послије којег би могли да буду настављени разговори коалиционих партнера на нивоу БиХ.
Милорад Додик - Фото:
Милорад ДодикФото:

Уколико желе да разговори буду настављени, каже Додик, мора бити утврђена одговорност за рушење Устава БиХ, односно да се смијене амбасадор БиХ при УН Златко Лагумџија, министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић и да почне процедура смјене Дениса Бећировића са мјеста предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Додик је рекао да је то минимум и да ће можда тек након тога сјести и разговарати. Додаје да ово може да понови и у Мостару, гдје је предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић најавио могућност одржавања састанка коалиционих партнера на нивоу БиХ.

- Нисам против састанака са коалиционим партнерима на нивоу БиХ, али не знам шта више можемо да урадимо. Поновићу, мора неко да одговара за рушење Устава и што је преварио УН, јер то тамо није била БиХ, већ само Бошњаци - муслимани - истакао је он.

Додик је рекао и да је усвајање резолуције о Сребреници политичка одлука Генералне скупштине УН.