latinica  ћирилица
08/06/2024 |  09:19 ⇒ 12:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђурић: Свесрпски сабор потребнији него икад, показаће јединство народа гдје год био

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић изјавио је да ће се на Свесрпском сабору у Београду показати не само јединство српског народа, ма где се он налазио, него и послати порука пријатељства, сарадње и солидарности у заједничком погледу на будућност.
Марко Ђурић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr) -
Марко Ђурић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr)

- Свесрпски сабор потребнији нам је него икад. У овом часу, у којем се наша земља налази пред искушењима, у часу у којем се суочавамо с великим изазовима који угрожавају голи опстанак нашег народа на Косову и Метохији, предсједник Вучић препознао је нужност окупљања наше опције и удруживања свесрпских снага у очувању заједништва и стабилности на нашим просторима - рекао је Ђурић за данашњу "Политику".

Додао је да је то јединствена прилика да на једном мјесту сви разговарају о томе како да се заједнички боље повежу са свеколиком српском дијаспором и нашим исељеницима широм света и да се направе планови и договори о заједничком лобирању на најважније националне теме.

- Овом заједничком форуму претходиће заједничка седница влада Републике Србије и Републике Српске, на којој ће моје колеге министри, и не само министри, биће ту и представника других државних органа, јавних предузећа, институција, установа културе и многих других, вођених истом визијом и истом жељом да дају свој допринос заједничком напретку - са својим хомолозима из братске Републике Српске, потписати споразуме и меморандуме у бројним областима, документе који ће учврстити нити сарадње у региону и донети развојне шансе и просперитет нашим грађанима - рекао је Ђурић.