latinica  ћирилица
07/06/2024 |  09:34 ⇒ 09:34 | Аутор: СРНА

Објављен конкурс за директора СИПА

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ расписао је данас Јавни конкурс за провођење процедуре одабира кандидата за избор директора Агенције за истраге и заштиту БиХ.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

У конкурсу, у опису послова, наведено је да директор СИПА представља Агенцију, израђује годишњи план рада према смјерницама предсједавајућег Савјета министара, те годишњи буџет СИПА и предлаже их министру безбједности у Савјету министара, који их просљеђује Савјету министара.

У тексту конкурса наведено је да директор СИПА руководи и усмјерава обављање послова из надлежности СИПА, те обезбјеђује сарадњу са органима за спровођење закона и осталим надлежним службама страних држава, наведено је у конкурсу који је објављен у новинама, службеном листу БиХ.

Директор СИПА је, између осталог, одговоран за законитост рада Агенције и законито трошење средстава додијељених Агенцији из буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ.

Директор је за свој рад и рад СИПА, те за ситуацију на подручјима из надлежности СИПА одговоран министру безбједности и Савјету министара.

Директор СИПА именује се на мандат од четири године.