latinica  ћирилица
06/06/2024 |  20:08 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

На играма БРИКС-а учествоваће и 10 каратиста из Српске (ВИДЕО)

На играма БРИКС-а, које почињу 12. јуна у руском граду Казању, учествоваће 97 земаља а спортисти ће се такмичити у 27 спортских дисциплина. Републику Српску у каратеу ће представљати 10 бораца.
Карате - Фото: РТРС
КаратеФото: РТРС

Ок каратиста традиционално се очекује можда и највише јер су нас у прошлости на то навикли.

Републику Српску ће у Казању представљати 10 такмичара. Милош Дејановић је један од такмичара ог којег се очекује много. Иза њега је Европско првенство у Задру те два циклуса припрема са селекцијом Српске. Спреман је за игре и обећава максимум.

Милан Дабић ће се такмичити у јуниорској конкуренцији. Припреме је подредио такмичењу у престоници Републике Татарстан. Са пуно оптимизма спрема се пут Русије, а последњу провјеру форме имаће за викенд када је на програму шампионат БиХ.

Мирољуб Кременовић прошао је као такмичар и тренер сва велика европска и свјетска такмичења. Враћао се окићен медаљама. Зна шта очекује такмичаре и вјерује да ће нас каратисти опет обрадовати.

Спортске игре БРИКС-а биће одржане од 11. до 23. јуна, а учешће је потврдило 97 земаља. Домаћини очекују више од четири хиљаде спортиста.