latinica  ћирилица
05/06/2024 |  14:18 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

Стонотенисер Дамјан Марковић из Фоче увелико се припрема за Игре БРИКС (ВИДЕО)

У репрезентацији Српске за учешће на Играма БРИКС-а је и фочански стонотенисер Дамјан Марковић, који се увелико припрема за ово престижно спортско такмичење.
Дамјан Марковић - Фото: РТРС
Дамјан МарковићФото: РТРС

Учешће, са четири хиљаде и више страних спортиста који ће се у двадесет седам спортских дициплина такмичити на Играма БРИКС-а у Казању, за Фочака Дамјана Марковића је након двадесетједногодишње стонотенисерске каријере велика част.

Дамјан Марковић стонотенисер, члан репрезентације Републике Српске на Играма БРИКС-а у Казању каже да сама чињеница да се те игре одржавају у Русији је велики изазов и да је члан репрезенатција Републике Српске, то је како каже најзначајнија ставка у његовој каријери.

Капитен мушке селекције Стонотениског клуба "Перућица" Дамјан Марковић прошле године предводио је саиграче у освајању Прве лиге Републике Српске, чиме су изборили пласман у Премијер лигу.

Најбољи је спортиста Фоче, а "Перућица" спортски колектив. Одатле и дисциплина на одржавању кондиције за велико такмичење.

- Након тога одређена је тактичко техничка припрема на столу уз неке вјежбе сервиса и тактику, припремамо се за наступајуће мечеве - каже он.

Игре БРИКС-а у Казању биће одржане од 12. дo 23. јуна.