latinica  ћирилица
05/06/2024 |  09:13 ⇒ 09:15 | Аутор: РТРС

Кошарац: Бошњачки политичари да преузму одговорност за негативне посљедице срамне резолуције

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац поручио је данас да бошњачки политичари, промотери срамне резолуције о Сребреници, треба да презуму одговорност за негативне политичке посљедице у БиХ и навикну се на овакав однос према земљама које су подржале резолуцију.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је на Инстаграму истакао да бошњачка поданичка политика показује своје право лице, наводећи да на манипулативан и подмукао начин министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић и екипа покушавају пребацити одговорност за актуелне политичке односе на српске министре у Савјету министара, патетично се позивајући на цивилизацијске вриједности.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Да будемо јасни, најнецивилизованије је у 21. вијеку развијати колонијалну свијест у БиХ и слијепо и беспоговорно слушати странце. Нецивилизовано, нечасно и непоштено је све у вези са срамном резолуцијом о Сребреници, чији су промотери Конаковић, /предсједавајући Предсједништва БиХ Денис/ Бећиревић и остали. Унилатерално и незаконито су овај документ прогурали пред Генералну скупштину УН - навео је Кошарац.

Он је истакао да је најнецивилизованије сматрати да БиХ припада само једном народу и игнорисати ставове другог народа, а врло чести и ставове и глас трећег народа у БиХ.

Кошарац је навео да је најнецивилизованије сатанизовати један цијели народ и стављати му етикете које му не припадају, те радити на томе да у БиХ дође до унутрашњег договора и при томе тражити кривца у другима.

Он је Конаковићу порчио да се окане политике Српске и њених званичника, јер он сасвим довољно посла у Федерацији БиХ.

- Господо, упозоравали смо вас да ће резолуција о Сребреницу имати негативне политичке посљедице у БиХ. Игнорисали сте наше ставове и аргументе. Сада презумите одговорност и навикните се на овакав однос према земљама које су подржале срамну резолуцију - поручио је Кошарац.