latinica  ћирилица
28/05/2024 |  17:18 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Бањалука домаћин СП у рафтингу; Учествује више од 60 клубова из 22 државе (ФОТО/ВИДЕО)

Бањалука ће од сутра па до недјеље бити домаћин Свјетског првенства у рафтингу. За медаље ће се такмичити више од 60 клубова из 22 државе свијета.
Свјетско првенство у рафтингу - Фото: РТРС
Свјетско првенство у рафтингуФото: РТРС

Град на Врбасу ће трећи пут бити, што је јединствен случај у свијету, јер како кажу организатори, други нису ни два пута били, домаћин Свјетског шампионата.

Босну и Херцеговину ће представљати пет тимова, четири су из Бањалуке и један из Зенице. Капитен репрезентације, Драган Бабић, увјерен је да на овом такмичењу може да буде оборен и број освојених медаља и нада се самом врху побједничког постоља.



Подршку одржавању овог шампионата дале су и институције Републике Српске. У министартсву спорта, са поносом истичу позиционирање града Бањалуке, када је ријеч о рафтингу.

Министарство трговине и туризма жели да овај велики свјетски догађај искористи на најбољи могући начин.

И град Бањалука је подржао ову манифестацију. Градоначелник, Драшко Станивуковић, истакао је да ће у пет дана три велика догађаја ће бити одржана,а централно мјесто припада Свјетском првенству у рафтингу.

Организатори су посебно задовољни чињеницом да се одазвао велики број екипа из 22 земље, а такође да са свих континената стижу и волонтери, уз наравно ове домаће. Ово свјетско превенство, за организаторе има посебну тежину и мотив.

Свјетско првенство у рафтингу биће одржано од сриједе, када је на програму званични тренинг и церемонија отварања у Крупи на Врбасу до недјеље, када ће бити завршано спуст трком.