latinica  ћирилица
28/05/2024 |  09:05 | Аутор: РТС

Стојковић: Бићу селектор и наредне двије године (ВИДЕО)

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси рекао је за РТС да је продужио уговор са Фудбалским савезом Србије до 2026. године.
Драган Стојковић Пикси (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

Стојковић је прво отклонио сумње око тога да ли ће и након Европског првенства остати на месту селектора.

- Да, договор је усаглашен и раније, али је данас озваничен и водићу репрезентацију у наредне две године. Моја идеја је била да се сачека док се не заврши првенство и куп. Знао сам да долази Скупштина и да би то било право време за озваничавање. Срећан сам и поносан што ћу представљати земљу на Европском првенству послије 24 године - рекао је Стојковић.

Бивши репрезентативац је након тога истакао да је континуитет у раду од великог значаја за резултате.

- Мислим да је важно да играчи знају ко их чека и ко ће их водити. Поготово ако имају добар однос са селектором и разумеју његове захтјеве. Битан је и континуитет и добро је да ћемо имати прилику да радимо и даље и правимо нове успјехе - додао је Пикси.

Данас од 17.00 часова је заказан и почетак припрема.

- Припреме су испланиране перфектно. На сајту савеза ће сутра пре подне бити 26 имена за Евро. Припреме такође почињу сутра и ја ћу у Пазови имати 16 играча на тренингу од 17.00 часова. Играчи нису дужни да дођу, али видим другачију жељу и приступ у односу на претходно такмичење - изјавио је селектор "орлова".