latinica  ћирилица
26/05/2024 |  13:03 | Аутор: РТРС

ККИ Врбас кренуо пут Русије - уз игру шире нова пријатељства

Експедиција Кошаркашког клуба инвалида Врбас кренула је пут Казања, гдје ће наступити на турниру кошарке у колицима.
ККИ Врбас - Фото: Уступљена фотографија
ККИ ВрбасФото: Уступљена фотографија

Екипу предводи предсједник клуба Маринко Умичевић, а за вишеструке шампионе НЛБ лиге Републике Српске и БиХ на овом јаком такмичењу играће: Биљана Недић (капитен), Дражен Дувњак, Перо Кузмановић, Славко Шимић, Елвир Пурић, Драган Сикима, Адемир Демировић, Ненад Ритан, Владо Шврака, Муфид Чејван, Милан Јовић и Бојан Бркић, које ће са клупе преводити тренери Горан Матић и Бојан Бајић, те службени представник клуба Милица Шврака.

- Увијек идемо да побиједимо и тако ће бити и овог пута. Наравно одлазимо код нашег братског клуба Крила Барса који су прошле године били код нас и када смо потписали Повељу о братимљењу. Сада ћемо имати прилику за нова дружења, и радујемо се што ћемо стицати нова пријатељства, јер спорт, између осталог, зближава људе. Током посјете ће нас примити градоначелник Казања, а обићи ћемо терене гдје ће у јуну ове године бити одржане Игре БРИКС-а. Имаћемо прилику да у уторак уживо пратимо другу утакмицу плеј-офа шампионата Русије између Уникса и ЦСКА из Москве - истакао је Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба инвалида Врбас.

Подсјећамо, у уторак, 28. маја игра се турнир, а прво ће се од 10 часова састати ККИ Врбас - Шанс, након тога играју Крила Барсе и Шанс, те ККИ Врбас - Крила Барсе (14 часова).

Два дана касније биће такмичење у баскету 3x3 са почетком од 13 часова.

Екипу је испратио трофејни кошаркашки тренер Драган Бајић, а играчима и руководству клуба пуно успјеха пожелио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.