latinica  ћирилица
24/05/2024 |  12:29 ⇒ 13:01 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Звиздић потврдио да Бошњаци желе БиХ без Срба, неће им проћи (ВИДЕО)

Није прошло ни неколико часова од усвајања резолуције у Генералној скупштини УН, а већ је Денис Звиздић почео да прича о промјени структуре БиХ и новој реорганизацији без Републике Српске. То неће проћи господо, поручује делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је коментаришући изјаву замјеника предсједавајућег ПД ПС БиХ Дениса Звиздића, који је рекао "да је врло могуће да ће се брзо почети размишљати о надоградњи Дејтона у смислу једне нове регионалне организације унутар БиХ, која би омогућила потпуно нормално функционирање БиХ" навео да се ова порука може превести на само један начин, а то је, функционисање БиХ без Срба.

- Из перспективе Дениса Звиздића, као једног од кључних протагониста бошњачке политике и оних које он заступа, нормално функционисање БиХ било би функционисање гдје се Срби ништа не питају. Неће проћи господо, у то морате да будете сигурни - каже Ковачевић за РТРС.

Ковачевић је рекао да су константно тврдили да ова резолуција неће на било који начин, имати било какве импликације на  колективе и заједницу.

- А ми смо тврдили супротно, да ова срамна резолуција има само један циљ, а то је да обиљежи и етикетира српски народ у цјелини као геноцидан народ. И, да као кључни, коначни циљ има промјену уставне структуре БиХ. А у коначници нестанак Републике Српске - навео је Ковачевић.