latinica  ћирилица
20/05/2024 |  11:01 ⇒ 12:08 | Аутор: СРНА

Наредних дана промјенљиво, сутра могући јачи пљускови и град

У Републици Српској наредних дана очекује се топло и промјенљиво вријеме, а максимална температура биће сутра од 25 до 30 степени, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Сутра током пријеподнева биће топло и промјенљиво вријеме уз смјену сунчаних периода и углавном суво. Од средине дана биће нестабилно са повременом кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Понегдје, поготово на сјеверу, су могуће и локалне непогоде уз јаче пљускове и обилније падавине у кратком периоду и могућу појаву града.

На југу Херцеговине могућа је рјеђа појава пљускова, а биће и вјетровито уз умјерен до јак јужни вјетар.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 18, у вишим предјелима од 10, а дневна од 25 на југозападу до 30 на сјеверу, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.

У сриједу, 22. маја, наставља се нестабилно вријеме.

Ујутро и прије подне промјенљиво, а потом постепено наоблачење које ће условити кишу или пљускове праћене грмљавином, израженије на истоку и у централним крајевима. На западу ће током већег дијела дана бити углавном сунчано уз дневни развој облачности са кишом или пљуском мјестимично.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 17, у вишим предјелима од седам, а дневна од 21 до 28, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У четвртак, 23. маја, биће промјенљиво облачно и топло уз сунчане периоде. Током дана ће бити нестабилно, понегдје, углавном на југозападу и истоку биће кише или локалних пљускова.

Јутарња температура ваздуха биће од девет до 15, у вишим предјелима од шест, а дневна од 21 до 26, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У петак, 24. маја, очекује се промјенљиво облачно и нестабилно вријеме уз мјестимичну пролазну кишу или пљусак праћен грмљавином, углавном у другом дијелу дана.

На сјеверу и крајњем југу Херцеговине преовладаваће сунчано вријеме уз дневни развој облачности, те само понегдје може пасти мало кише или пролазни пљусак.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 17, у вишим предјелима од шест, а дневна од 21 до 26, у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.