latinica  ћирилица
15/05/2024 |  22:22 | Аутор: Агенције

Изручен убица Вање Горчевске

Љупчо Палевски Палчо, осумњичен за убиство Вање Горчевске (14) и фризера Панча Жежовског, изручен је Сјеверној Македонији из Истанбула.
Сјеверна Македонија, полиција - Фото: РТРС
Сјеверна Македонија, полицијаФото: РТРС

Уз посебне мјере обезбјеђења Палевски је слетио на аеродром у Скопљу, након чега ће бити директно спроведен у истражни затвор.

Он је ухапшен 6. децембра прошле године, након што је побјегао у Србију и преко Бугарске стигао у Турску. Турска полиција га је ухапсила у Баликесиру.

У истражном затвору у Шутки специјална просторија за Палевског била је припремљена прије мјесец и по дана. Он ће бити под посебним обезбјеђењем, у посебној ћелији, у коју се улази кроз посебан ходник.

Филип Андов, директор Шутке, потврдио је да ће Палевски бити доведен вечерас. Он није подијелио информацију у које вријеме ће осумњичени за убиство Вање Горчевске стићи из безбједносних разлога.

- Постоји појачан видео надзор, са одређеним бројем чувара, биће одвојено купатило. Утврђен је протокол за храну и зна се колико ће  чувара бити задужено за провођење посебних мјера - рекао је Андов.