latinica  ћирилица
15/05/2024 |  22:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Обрадовић: Нећемо да причамо о петој утакмици, само о трећој

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је послије другог везаног пораза његове екипе од Црвене звезде (80:73) у финалној серији плеј-офа АБА лиге, а укупно петог у низу од "вјечитог ривала" у свим такмичењима, да не жели да прича о евентуалној "мајсторици" већ само о трећој утакмици која је на програму у недјељу од 20.30 часова у Арени.
Жељко Обрадовић (фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr) -
Жељко Обрадовић (фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr)

- Честитам Црвеној звезди на заслуженој побједи, стекли су велику предност у финалној серији. Дуго смо били у утакмици, држали се одлично, али смо у неким ситуацијама промашили много отворених шутева, а имали смо и неке брзоплете реакције. Дозвољавали смо Звезди превише лаких поена, у првом полувремену смо три пута правили кош-фаул - рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Тренера Партизана упитали су и шта је неопходно да се Партизан врати у финалној серији и стигне до евентуалне пете утакмице.

- Нећемо да причамо о петој утакмици, пред нама је трећа у којој ћемо покушати да промијенимо оно што је било лоше и побиједимо пред нашим навијачима. Играчима ништа не замјерам, нисмо имали хладну главу, превише смо промашили отворених шутева и то нас је коштало - додао је Обрадовић.

Честитао је Обрадовић домаћину на атмосфери, утакмица пред 7.867 навијача Звезде је протекла без инцидената.

- Честитам Црвеној звезди и њеним навијачима на феноменалној атмосфери и подршци њиховој екипи, а ове увреде које су уобичајене то ће новинари апострофираати. Ја ћу апеловати на наше навијаче да никога не вријеђају и да бодре наш тим у чему су најбољи - закључио је Обрадовић.