latinica  ћирилица
15/05/2024 |  13:45 | Аутор: sputniknews.com

Надал донио одлуку о посљедњем Ролан Гаросу

Легендарни шпански тенисер Рафаел Надал одлучио је да отпутује у Париз и да заигра на свом посљедњем Ролан Гаросу, турниру који му је донио 14 од укупно 22 гренд слем титуле.
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI) -
Рафаел Надал (Фото: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI)

Шпански "АС" изашао је у јавност са информацијом да ће Надал послије лаке елиминације на Мастерсу у Риму од Хуберта Хуркача у два сета, гдје је освојио свега четири гема (6:1, 6:3), ипак заиграти на Ролан Гаросу.

Предвиђено је да "бик Мајорке" идуће недјеље крене пут Париза са идејом да заигра посљедњи пут на његовом омиљеном турниру, који неријетко називају његовом другом кућом.

Како је навео "АС", Надал ће тренирати на својој Академији прије него што буде отпутовао за Град свјетлости са намјером да узме учешће на Ролан Гаорус.

- Не желим да играм на Ролан Гаросу ако не будем 100 одсто спреман и ако не могу да пружим максимум, као што је то био случај у Барселони или у Мадриду. То је посебан турнир у мојој каријери и има толику емотивну вриједност. Биће тешко ако не успијем да будем тамо, играћу само ако се осјетим конкурентним - рекао је недавно Надал, да би "АС" послије тога лансирао вијест да ће велики шампион бити на другом гренд слему у сезони.