latinica  ћирилица
12/05/2024 |  17:37 ⇒ 17:40 | Аутор: Б92

Ђоковић: Било је лоше у смислу равнотеже

Новак Ђоковић није успио да се пласира у осмину финала Мастерса у Риму.
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI) -
Новак Ђоковић (фото: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI)

Необично за свјетског броја један, али од њега је у свим елементима био бољи Чилеанац Алехандро Табило, који је славио са 6:2, 6:3.

У обраћању медијима послије меча, упитан да ли је инцидент са флашицом имао утицаја на његову игру против Табила, Ђоковић је рекао да не зна.

- Морам да провјерим. Тренинг је био другачији. Имао сам баш лаган тренинг у суботу. Нисам осјећао ништа, али нисам се ни осјећао исто - рекао је и додао:

- Данас, под великим стресом, било је баш лоше, не у смислу бола, већ у смислу равнотеже. Није било координације. Био сам потпуно другачији играч од оног од прије двије вечери. Не знам, можда је имало утицај. Мораћу да урадим медицинске тестове да видим шта се дешава - рекао је свјетски број један.

Иначе, Новаку је ово први пут од 2006. године да није у четвртфиналу Мастерса у Риму.

Још једном се осврнуо на то што се догодило послије меча другог кола.

- На видеу сте могли јасно да видите да је то била незгодна епизода, бочица је испала из ранца и пала ми на главу. Нисам превише провјеравао. Осјетио сам јак ударац, отишао сам на интервенцију, неких сат сам имао крварење. Отишао сам на спавање, имао сам главобољу, али мислио сам да сам уреду. Очигледно је да није било баш тако - појсанио је он.

На питање како види своје шансе у Паризу, кратко је поручио.

- Да бих имао икакве шансе да побиједим на Ролан Гаросу морало би све да буде боље - закључио је Ђоковић.