latinica  ћирилица
12/05/2024 |  08:42 | Аутор: sputniknews.com

Лукина одлична партија и повици – МВП, МВП, МВП

Словеначки кошаркаш Лука Дончић одиграо је одличну партију у побједи Даласа над Оклахомом у полуфиналној серији Западне конференције НБА лиге од 105:101. Иако је био повријеђен, практично је на једној нози одиграо одлично и заслужио овације са трибина, чак и повике МВП, МВП, МВП.
Лука Дончић (Фото: EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT) -
Лука Дончић (Фото: EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT)

Далас је овим тријумфом повео са 2:1 у серији.

Лука Дончић је против Тандера стигао до новог дабл-дабл учинка, а уписао је 22 поена и 15 скокова, уз пет асистенција и двије украдене лопте. Дјелује као статистика коју смо често знали да видимо код Николе Јокића.

Треба рећи да је Дончић играо са повријеђеним кољеном десне ноге, да је добио и ударац у лице током меча, али га то није спријечило да одведе Мавериксе до побједе. Словенац је на крају меча једва био на ногама.

Пред крај утакмице добио је овације навијача приликом извођења слободних бацања, а наградили су га и повицима МВП, с тим што се наравно зна ко је добио ту награду.

Истакли су је још и Пи-Џеј Вашингтон са 27 и посебно Кајри Ирвинг са 22 поена.

У тиму Оклахоме одлично је одиграо Шеј Гилџус-Александер, који је на крају имао 31 поен и 10 скокова, док је Џејлен Вилијамс завршио меч са 16 поена, ипак то није било довољно да гости избјегну пораз.

Дончић је послије меча истакао да га је цијело тело бољело и на тај начин је забринуо навијаче екипе из Тексаса пред наставак серије.

У другој утакмици плеј-офа која је одиграна ноћас, Бостон је као гост надиграо Кливленд са 106:93 и тако сада води са 2:1 у серији.

Најефикаснији код Селктикса био је Џејсон Тејтум са 33 поена, а са друге стране је толико поена уписао Донован Мичел.