latinica  ћирилица
11/05/2024 |  09:12 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

Дарко Младић за РТРС: Генералово стање врло критично (ВИДЕО)

Захтјев да се генерал Ратко Младић пребаци на даље лијечење у Србију је одбијен, рекао је за РТРС његов син Дарко Младић који се синоћ вратио из Хага.
Дарко Младић - Фото: РТРС
Дарко МладићФото: РТРС

Навео је да љекари сматрају да му се стање поправља, као и да они сматрају да могу добро да га опораве да би се вратио у ћелију.

- Ја немам повјерења у њихове докторе, али на њихову одлуку немамо право жалбе. Наставићемо да шаљемо љекаре и да реагујемо што је брже могуће на његове  промјене - рекао је Дарко Младић.

Истакао је да је стање генерала врло критично и да је он веома слаб. 

- Ми смо добили и детаље налаза када је пребачен у болницу и постало нам је јасно зашто су одуговлачили са тим налазима. Јасно је да је то било због грешке љекара. Грешка је елементарна - навео је Младић.

Он је објаснио да су генералу Младићу отказали бубрези, јер су љекари у Хагу погрешно тумачили његове проблеме, дали му превише диуретика, нису пратили баланс течности и оштетили су му бубреге.

Начелник Кардио-хирургије на УКЦ-у Никола Шобот, и раније је, приликом посјете генерала Младића, указивао на његово тешко здравствено стање.