latinica  ћирилица
08/05/2024 |  17:46 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Додик: Захвалност Кини што је против резолуције о Сребреници (ВИДЕО)

Покушај да се на дневни ред Генералне скупштине Уједињених нација стави резолуција о Сребреници је политичка ствар која долази са Запада, док политичко Сарајево жели кроз ту резолуцију да "опере" своју нечисту савјест, измишљајући лажи и подвале, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик за РТРС.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Када читате резолуцију видите, да се тражи да земље чланице УН-а у свој образовни програм потенцирају догађај у самој Сребреници - истиче Додик.

Додик је изразио своју захвалност што је Кина, која је стална чланица Савјета безбједности, још 2016. године била заједно са Русијом против резолуције, процијенивши да је то чисто политиканство.

- Веома је значајно што је Кина на страни српског народа, а уз то и Русија. Америка, Британија и Њемачка се још понашају као хегемон, док се Кина, упркос томе што има велику стратешку моћ, не понаша као хегемон - истиче Додик.

Искуство које Кина има у спољној политици је јасна, истиче Додик.

- Треба знати да је Кина деценијама била у некој врсти изолације, да је издигла свију економију у задњих 10 година, да је заједно са Русијом и Бразилом формирала БРИКС који се сада удвостручио - додао је Додик.