latinica  ћирилица
08/05/2024 |  13:49 | Аутор: СРНА

Гогановић: Валас ступањем на дужност добио изазован задатак

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић је новом команданту НАТО Штаба Сарајево Метјуу Валасу пожелио добродошлицу и нагласио да је ступањем на ту дужност добио изазован задатак и посао.
Александар Гогановић - Фото: РТРС
Александар ГогановићФото: РТРС

- Како бисмо допринијели миру и стабилности у БиХ, региону и Европи, остајемо опредијељени јачању сарадње са НАТО-ом - истакао је Гогановић.

Гогановић је досадашњем команданту НАТО штаба Памели Мекгаха захвалио за објективан и непристрасан приступ, помоћ коју је пружила развоју мултиетничких Оружаних снага, те на уважавању чињенице да ово министарство има два замјеника из различитих народа што утиче на то да се припадници Оружаних снага БиХ осјећају боље, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Гогановић и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез примили су данас у наступну посјету бригадног генерала Метјуа Валаса и у опроштајну посјету досадашњег команданта НАТО Штаба Сарајево Памелу Мекгаха.

Хелез је Веласа упознао о досадашњим активностима Министарства одбране и Оружаних снага и сарадњом са НАТО Штабом Сарајево, активностима везаним за Акциони план за чланство, Програмом реформи и бројним другим темама.

Мекгаха је захвалила за изузетну сарадњу и нагласила да су јој смјернице које је добила и стекла од менаџмента Министарства одбране донијеле огромно искуство које ће јој користити и у будућности.

Бригадн генерал Валас захвалио је за добродошлицу и истакао да је БиХ мјесто гдје је почео своју мировну каријеру 1999. и 2000. године.

Званична примопредаја дужности команданта НАТО Штаба Сарајево биће уприличена у петак, 10. маја.