latinica  ћирилица
06/05/2024 |  19:34 | Аутор: СРНА

Одбрана Кнежевића предложила јемство од 75.000 фунти

Одбрана предсједника Атлас групе Душка Кнежевића поднијела је жалбу на одлуку о притвору и предложила јемство од 75.000 британских фунти, потврдио је Кнежевићев адвокат Здравко Ђукановић.
Душко Кнежевић - Фото: ТАНЈУГ
Душко КнежевићФото: ТАНЈУГ

Ђукановић је рекао да је тај приједлог праведан, узимајући у обзир да је Кнежевић тражио и обезбјеђење од 24 часа, те додао да напуштање Црне Горе није реална опција.

- Душко Кнежевић није бјегунац, већ је напустио Црну Гору како би избјегао политички терор и прогон Мила Ђукановића - додао је Ђукановић.

Одбрана је затражила да се притвор замијени мјерама забране напуштања Црне Горе, уз одређивање јемства од 75.000 британских фунти.

Ђукановић је нагласио да је тај износ усклађен са пресудом која је предсједнику Атлас групе изречена у Великој Британији, а коју је Кнежевић већ поштовао.

Велика Британија изручила је у уторак, 30. априла Црној Гори Кнежевића којег је Подгорица потраживала ради вођења више кривичних поступака за злоупотребу положаја и овлаштења у привреди, стварање криминалне организације и прање новца.

Кнежевић је у више случајева оптужен да је преварио клијенте Атлас банке и злоупотријебио положај у садејству са нижерангираним службеницима.